Viikonloppuna oli oman seuran kisoissa kaikkiaan neljä starttia, mikä taitaa olla meillä jonkinlainen ennätys. Olin asettanut viikonlopun tavoitteeksi yhden nollan.

Lauantaina mukana oli kovin kiihtynyt koira, joka käyttäytyi päivän molemmilla radoilla hassusti. Eka radalla A:lta tuli kielto, kun Bosse vaan kaikessa rauhassa juoksenteli mun vierellä A:n ohi. A:n jälkeen oli putki, jossa sai ohjata kumpaan päähän halusi. Bosse meni eri päähän kuin olin ajatellut ja tästä meni hetkeksi ajatus poikki ja seuraavana olleilta kepeiltä tuli toinen kielto. Tuloksena siis 10 ja aika alittui parilla sekuntilla. Koira pysyi lähdössä.

Toinen agilityrata oli kiemuraisempi, mutta kuitenkin looginen. Ajattelin edetä tosi rauhallisesti ja ohjata hyvin, ettei hassuja kieltoja enää tule. Lähdössä Bosse nousi seisomaan ennen aikojaan, mutta komensin sen takaisin istumaan. Radan alku meni hienosti ja hallitusti. Putken jälkeen oli kepit väärältä puolelta, jonne Bosse löysi hyvin, pujotteli pari väliä ja tuli ulos. Koira jäi vain seisomaan ja katsoi minua, et "Minne nyt mentäis?". Lähdin palauttamaan sitä keppien alkuun ja Bosse teki mennessään muutaman pujottelun väärin päin ja HYLly tuli.

Sunnuntaina mukana oli aluksi yllättävän rauhallinen koira, joka aamun kuluessa muuttui täysin hysteeriseksi. Kun olin ensimmäisessä rataantutustumisessa, kuului radan laidalta Bossen kimeä haukku ihan taukoamatta. Eka agirata oli aika vaikea ja sieltä tuli kielto kepeiltä ja putkesta. Kepeillä Bosse aloitti tokavälistä ja putkessa jäi putken suulle pyörimään. Tulos 10 ja aika -12.99. Koira pysyi lähdössä.

Toinen agirata oli hieman helpompi, mutta sieltä tuli meidän uran törkein HYLly. Koira oli lähtöalueella tosi kiihtynyt ja louskutti leukaa, minkä ehti. Ratahenkilö käski meidän mennä lähtöön odottelemaan vuoroamme, ja siellä louskutus jatkui. Edellisen koiran suoritus vaan kesti ja kesti, kun siellä harjoiteltiin keppejä oikeen viimeisen päälle. Bosse vaan kiihtyi ja kiihtyi enemmän ja häiriintyi selvästi, kun ratahenkilö siinä ihan meidän takana kommentoi koko ajan edellisen koiran suoritusta ja Bossen kiihtymystä. Edellinen koira sai ratansa suoritettua ja tuomari aikansa pyöriskeltyään vihdoin puhalsi pilliin. Sain Bossen istumaan, mutta sehän lähti saman tien. Olin suunnitellut käveleväni kahden esteen taakse, mutta sainkin lähteä perään juoksemaan. Nelosesteellä tuli eka kielto ja sitten Bosse kävi hyppäämässä esteen väärältä puolelta. Keinusta juostiin ohi ja taisi se mennä ohi jostain esteestäkin. Keppejä Bosse ei varmaan edes nähnyt, joten juostiin ihan suosiolla suoraan maaliin.

Suorituksen jäkeen Bosse poukkoili minne sattuu, haukkui ja räyhäsi kaikille vastaantulleille koirille ja oli aivan poissa tolaltaan. Vähän tässä kyllä alkaa miettimään, että onkohan koko laji vähän liikaa Bossen pienelle päälle. Yritin tänään pitää Bossen pois ratojen tuntumasta, koska jo esteiden näkeminen saa sen niin kiihtymään. Eipä näköjään auta. Onhan se kiva, että koira on innostunut, mutta rajansa kaikella.

Merja