Tänään käytiin kisaamassa ensimmäiset kakkosluokan radat. Tiedossa oli, että kisan tuomaroinut Mia Laamanen tekee vaikeita ratoja, mutta kyllä ratojen vaikeus silti yllätti. Ekalla radalla kukaan mineistä tai medeistä ei saanut nollaa ja mineissä jonkinlaisen tuloksenkin sai vain kaksi. Tokalla radalla näytti hyllyjä ropisevan samaan tahtiin.

Meidän hyllyt johtui periaatteessa siitä, että minä tein väärät radat. Siis molemmissa rataantutustumisissa uunoilin niin totaalisesti, että en vaan katsonut miten rata oikesti menee, vaan oletin, että se menee näin. Ekalla radalla kolmantena ollut putki mentiin siis väärästä päästä, koska minä luulin, että siitä se pitää mennä. Tokalla radalla mentiin toinen este väärin päin, koska minä taas luulin, että se menee niin päin. Ei osaa ihminen katsoa numeroita ja sitä, mihin ne on sijoitettu! Rataantutustumisessa oli kyllä sellainen kuhina, etten toisaalta ihmettele, että jäi muutama "sivuseikka" huomaamatta.

No tuli niitä muitakin virheitä, ettei meidän radat tähän mun sokeuteen pelkästään kaatuneet. Ekalla radalla Bosse lopetti kepit kesken kaiken ja hyppäsi keinulta kesken alas. Siis aivan outoja virheitä, joita ei ole tapahtunut harkoissakaan miesmuistiin. Tokalla radalla Bosse hyppäsi sarjaesteen yhteen suuntaan ja tuli toisin päin takaisin. Putkelta tuli myös kielto. Sitten omasta kämmäilystä johtuen jouduin tekemään todella hankalan takaaleikkauksen ja koira jäi pyörimään jalkoihin ja törmättiin ja ties mitä kaikkea. Siinä vaiheessa otin koiran syliin ja lähdettiin pois.

Mua itseä jännitti aika paljon, radat oli vaikeita ja ei nyt muutenkaan oikeen sujunut. Totesin myös, että näin vaikeilla radoilla mun taidot ei vaan yksinkertaisesti riitä. Nyt pitäis jo osata aika paljon kaikenlaisia ohjauskuvioita, että radat menis jouhevasti. Pitäsi siis yksinkertaisesti pystyä treenaamaan enemmän. Ei oikein riitä, että ehtii kerran viikossa sen max. kymmenen minuuttia treenaamaan, mikä harkoissa on koirakolle aikaa.

Mutta joo, nyt treenaillaan hetki kaikessa rauhassa ja sitten keväämmällä vasta kisaamaan. Ja ehkä tämän tuomarin radat jää meiltä jatkossa väliin.

Merja ja Bustus