Hyshys, älkää kertoko kenellekään, mutta oltiin tänään mamsellin kanssa ekaa kertaa oikeissa virallisissa agilitykilpailuissa! Ei olla edes ikinä oltu epävirallisissa epäaidoissa kilpailuissa, joten tämä oli meille eka kerta monella tapaa. Olisin minä tietenkin mennyt jo kauan sitten, mutta eihän tuo emäntä uskalla. Se on ihan mahoton jännittävä jänishousu.

Mentiin kisaamaan ihan salaa. Emäntä ei ollut kertonut yhtään kenellekään meidän kisasuunnitelmista ja se ajatteli, että mennään tuonne naapuriseuran kisoihin, missä kukaan ei tunne meitä. Saadaan sitten siellä kaikessa rauhassa kämmäillä. Tai siis se saa, enhän minä mokaile koskaan. No ensimmäisenä kisapaikalle saapui meidän valmentaja ja sitten tuli vielä kasvattajamami Anne-Maria. Paikalla oli myös meitsin isukin, Veikan, omistaja ja muitakin tuttuja. Että se siitä salaa kilpailusta.

Mentiin kaksi rataa, hyppy ja tavallinen, joissa molemmissa emäntä kämmäili sen verran että hyllyt tuli. Hyppyradalla tuli kielto putkesta ja rengas tehtiin moneen kertaan uudelleen, vaikka suoritin sen joka kerta hienosti siitä renkaan sivusta. Sehän on paljon vaikeampi mennä siitä, mutta ei se tuomari arvostanut mun taitoja ollenkaan. Kepukoilta tais tulla vielä joku virhe, mutta muuten rata mentiin erittäin vauhdikkaasti. Emäntä muisti jopa koko radan, pisteet sille, vaikka siinä oli tosi monta valssia sun muuta.

Agilityradalla tuli toiselta hypyltä kielto, kun lähdin emännän perään juoksentelemaan. Pussilta tuli toinen mokoma. Olin jo mennyt pussiin, mutta tulinkin pois, kun taas tuli kiire mamin perään. Niin ja kepeiltä tuli myös virhe, kun aloitin ne muka väärältä puolelta. Mun mielestä ei ole väliä, miltä puolelta ne kepit alkaa, kunhan pujottelee. Loppurata mentiin ihan asiallisesti, mutta hyllyksi sekin siis meni noista mokista johtuen.

1399630.jpg

Vaikka hyllyt tuli, niin emäntä on silti tyytyväinen. Ihan kelpo suoritus ekoiksi kisoiksi. Nyt vaan kisakokemusta ja varmuutta hakemaan!

Liitoterkuin, Bosse