Emäntä aikoo tästä lähtien itse kirjoittaa kisaraportit, kun minä en kuulemma osaa kertoa niistä olennaisia tietoja oikein. Se siis röyhkeästi tunkeutuu meikäläisen henkilökohtaiselle palstalle avautumaan. Pöyristyttävää. Se verran aion kuitenkin kisoista sanoa, että MINÄ menin oikein hienoti ja kovaa, mutta emäntä ohjaili huonosti ja huolimattomasti. Tuloksena siis hylly.

Tässä emännän versio tapahtumista:
Käytiin siis tänään liitämässä harjoitustuomarin erikoista agilityrataa. Rata ei ollut ihan helpoimmasta päästä. Samaa putkea hinkattii komeen kertaan, A:lle tultiin pussista ja tosi vaikeasta kulmasta, mutta silti meillä olisi ollut kaikki edellytykset nollaan.

Alku menikin loistavasti. Koira pysyi lähdössä, kepit, joissa on ollut ongelmaa, meni nyt aivan nappiin, vauhti oli hyvä, takaaleikkaus putkeen mentiin ilman pyörimistä. Yhdestoista este oli puomi ja sen jälkeen alkoikin mennä metsään. Puomin jälkeen sai itse valita kumpaan päähän putkea haluaa koiransa laittaa. Enpä ole tälläisestä koskaan kuullut ja kuvittelinkin, että tämähän on helppoa. Rataantutustumisessa valitsin pään, mutta kisahetkellä tein sen, mitä ei ikinä pitäisi tehdä: en mennyt suunnitelmieni mukaan. Puomin jälkeen huidoin vain koiraa johonkin päin, ja Bosse jäi pyörimään putken suulle. Siitä kielto. Tästä meni sitten pasmat sekaisin ja seuraavana olleelta keinulta tuli kielto, kun koira juoksenteli vain vieressäni. En varmaan ohjannut sitä ollenkaan. Sitten tuli hyppy ja pussi, josta tiukka kurvi oikealle, jossa odotti A. Bosse jo nousi viistosti A:lle, mutta tulikin alas sivusta. Minun olisi pitänyt tarkemmin ohjata sitä, eikä hosua seuraavalle esteelle. Loppu meni sitten taas hyvin ja vauhdikkasti.

Ottaa päähän. Tästä olisi kyllä pitänyt nolla napata. Mutta koiraa ei voi syyttää, vaan omista ohjausmokista tämä ihan puhtaasti johtui. Kohta alan vaipua epätoivoon, kun aina on jotakin ongelmaa.
 
Terkuin, Merja ja Bosse

Mää muuten haluaisin tähän loppuun lisätä, että jos siellä nyt olisi joku parempi perässäjuoksija tarjolla, niin ottaisin kyllä mielelläni sellaisen vastaan. Jos vaikka Klenin Villen sais koeohjastajaks tai jonkun muun kolmosluokkalaisen, niin pääsis tässä itsekkin vähän eteenpäin harrastustoiminnassa.