Nyt, kun itse kukin on rauhoittunut kisaviikonlopun jälkeen, voisi ehkä pohdiskella syitä koiran kuumenemiseen sunnuntain toisessa startissa, joka oli siis myös viikonlopun neljäs startti.

Bosse: Rakastaa agilityä. Se haluaisi harkoissa olla koko ajan tekemässä eikä yhtään malta odottaa vuoroaan. Haukkuu usein, kun olen rakentamassa rataa tai kun muut koirat ovat radalla. 1,5 tunnin harkkojen jälkeen sitä saa vetää perässä, koska se ei halua lähteä kotiin. Bosse vaan haraa vastaan ja aina sopivan tilaisuuden tullen yrittää lähteä juoksemaan takaisin hallille.

Autottomuus: Kun ei ole autoa, ei koiraa saa laitettua mihinkään lepäilemään starttien välissä. Koiran omat suoritukset kestävät kaikkinensa kaksi minuuttia, mutta koira on virittyneessä tilassa monta tuntia ja vielä matkat päälle. Vaikka käymme välillä kauempana kävelemässä, ei koira kuitenkaan pääse täysin rauhoittumaan. Häkin roudaamisen kisoihin olen kokenut hankalaksi, koska tulemme kisoihin usein julkisilla ja vielä useammalla sellaisella. Ehkä se olisi kuitenkin järkevä tuoda. 

Ohjaaja: On kova jännittämään ja kyllähän nuo koirat sen huomaavat. Ja kun kisoissa tosiaan hurahtaa useampi tunti ja koira on siinä koko ajan tämän jännittäjän vieressä, niin eihän siitä mitään hyvää voi seurata. Pitäisi opetella rauhoittumaan itsekin.

Starttien määrä: Jos tosiaankin tullaan julkisilla, eikä koiraa saa starttien välillä lepäämään, niin ehkä kannattaa kisata vain yhtenä päivänä viikonlopun aikana. Kisapaikalle matkustaminen, kisaaminen ja kotiin matkustaminen on kuitenkin aikaavievä projekti ja kyllähän siinä väsyy - sekä koira että omistaja. 

Terveisin, Merja