Joku siellä ihmettelee, että mikä öbo. Se on ruottia, öö buu, ja tarkoittaa saari asukki. Mä oon siis nykyisin saarenasukki. Ainahan mä olen meren läheisyydessä asunut ja viettänyt aikaa venheillen, mutta nyt mä olen oikeen muuttanut saareen. Ei täältä kuitenkaan soutaen tarvitse mantereelle kulkea, vaan varsin tiiviissä kytköksessä ollaan.

Mullahan oli hyvät oltavat siellä edellisessäkin paikassa. Oli puutarha-aluetta ja punkkimetsää:

Oli koirapuistoa ja kalliota:

Aluksi, kun tultiin tänne uuteen paikkaan, niin mulla oli vähän vaikeuksia. Nimittäin ulosmenossa. Vanhassa paikassa kun käveli yhdet portaat, niin jo ovi aukeni nenän edessä. Ajattelin tietty, että tämä talo toimii samalla tavalla, mutta eipä toiminut. Mä kävelin kuuliaisesti yhdet portaat ja jäin odottelemaan oven aukeamista, mutta tuo taluttaja vain nauroi ja sanoi, että siinä on vasta seinä. Piti kävellä kaikkiaan KOLMET portaat. Pari viikkoa mä sitkeästi pysähdyin ekojen portaiden jälkeen, mut en mä enää viitti kun ei siitä kuitenkaan pääse ulos. Toisinaan takaisin tullessa mä vielä pysähdyn ensimmäiseen kerrokseen, kun ei viittis mennä ylöspäin, mutta siellä ovat on - ja pysyy - kiinni.

Mutta tämän lyhyen kokemukseni myötä voin sanoa, että kyllä täällä uudessa paikassakin kelpaa ulkoilla. Meillä on meri edelleen joka suunnassa, koirapuistoon on kymmenen minuutin kävelymatka, uimarannalle samoin. Jos haluaa pitemmän lenkin kiertää, niin se tapahtuu näissä upeissa kallioisissa merimaisemissa:

Kaikista parasta on se, että minun ei paljon tartte kävellä asfaltilla, joka paikassa on nurmikkoa ja kaikenlaisia polkuja. Eikä autojen seassa tarvi kävellä juuri ollenkaan. Luxusta. Luxusta on myös se, että täällä on upeat valkoiset hiekkarannat:

Ei ole monella rannalla Suomessa näin valkoista, että oikeen silmiin ottaa.

Hyvät Uudet Vuodet kaikille!

Terkuin, Bosse